Mnenja staršev in učencev

Kaj o pouku pravijo nekateri starši?

Občinski list občine Renče-Vogrsko z dne 24. junija 2015.

Odgovarjata Valentina Zorn, Borut Mozetič in Katerina Fabrizio. Valentina ima hčer Eni, ki že tretje leto igra violino, Borutov sin Jaša že drugo šolsko leto obiskuje tečaj akustične kitare, mlajši sin Maj pa hkrati tečaj kitare in poučevanje violine.

Kako ste zadovoljni s poukom glasbe v Renčah?

Borut Mozetič: Zelo. Individualno poučevanje daje hitrejše rezultate, otroka sta zato bolj motivirana za učenje instrumentov, lepo napredujeta. Seveda velja pri tem izpostaviti pomen pristopa učitelja do otroka. Gospa Eva je pri tem odlična, kar se odraža v njeni sproščenosti, potrpežljivosti, vzpodbujanju in prilagodljivosti, glede na otrokovo razpoloženje. Druga zelo pomembna prednost je, da se poučevanje glasbe pri gospe Evi odvija pri nas v Renčah, kar je za nas zelo prikladno, saj olajša prevažanje otrok. Izpostavil bi še dejstvo, da se v okviru posameznih ur poučevanja instrumenta kombinirata teoretični in praktični del, kar ocenjujem kot koristno za otroka kot tudi z vidika zmanjšanja števila potrebnih obiskov pouka. V kolikor starši želijo za otroka pridobiti formalno priznavanje glasbene izobrazbe je potrebno opraviti preverjanje znanja v glasbeni šoli Nova Gorica / Šempeter ali Ajdovščina. Pri tem lahko pomaga gospa Eva. Skratka, s poučevanjem glasbe pri Evi Böhm smo zelo zadovoljni.

Kako je pouk všeč vašemu otroku?

Valentina Zorn: Otroku ta način pouka zelo ugaja, saj se učiteljica prilagaja otrokovim sposobnostim. Če otrok kakšne snovi ne razume, ponavljajo toliko časa, dokler je otrok ne osvoji, seveda vsakokrat na drugačen način, da otroku ne postane dolgčas. Učiteljica je zelo spodbudna in otroka motivira in spodbuja s pozitivnimi besedami, pohvalami, zato se otrok počuti pomembnega, samozavestnega. Ni nobenega ustrahovanja ali kaznovanja, če otrok pozabi na domačo nalogo ali če še ne zna dobro igrati. Vse poteka bolj umirjeno, da otrok ne zasovraži glasbe in instrumenta.
Katerina Fabrizio: Moja otroka obiskujeta skupinski pouk predšolske glasbene vzgoje, kjer v sproščenem okolju in preko igre spoznavata osnove glasbe. S tem imata priložnost že pri treh oz. petih letih stopiti na pot glasbe in se pripraviti na uspešno igranje instrumentov. In ker so pesmice, ritmične vaje in glasba nasplošno vsem otrokom všeč, je tudi pouk predšolske glasbene vzgoje pri mojih otrokih zelo priljubljena aktivnost.

Kaj pa pravijo učenci sami?

Eni Zorn, 9 let: Učiteljica je zelo prijazna. Nikoli ni jezna. Včasih mi da bonbončke. Zelo lepo igra violino.
Jaša Mozetič, 11 let: Eva zna zelo dobro poučevati glasbo. Če česa ne razumeš, ti dobro obrazloži. Najboljše pri Evi je, da je zelo prijazna.
Maj Mozetič, 8 let: Eva je zelo prijazna, potrpežljiva in me vzpodbuja. Pogosto pohvali. Zelo rad obiskujem glasbene ure pri Evi.

Navedene izjave staršev in otrok so del članka „Poučevanje glasbe v Renčah“, ki ga je objavil Občinski list občine Renče-Vogrsko 24. junija 2015.

Preberite še:

Članki o nas